Математика – це легко!

Доброго дня, Олег Володимирович!
З Вашого дозволу, почну з короткої історії.
Нелюбов до математики у Оксани з’явилася після 1 класу. Тоді тато, пам’ятаючи, як важко йому було розв’язувати задачі у школі, змушував дівчинку вчити таблицю множення.
Були літні канікули. Зворотній бік зошитів у клітинку з ненависними дев’ятьма стовпчиками прикладів.
Кожного разу вона шукала відмовки, та чоловік терпляче починав монотонні повторення. Чим більше її просили повторювати, тим частіше вона ховалася за томами про Гаррі Поттера. Мама говорила, що з математикою їй складно, а перша вчителька – що бажано за літо підтягнути. Та знань про методи навчання у батьків не було і дівчинка стала вважати, що це «не її предмет».
З’явився інтерес до математики у дівчини тільки тоді, коли вона стала відвідувати підготовчі курси у фізико-математичну школу. І не дивлячись на те, що рахувала вона повільно, підхід вчительки до навчання спрацював.
Це реальна історія сучасної відмінниці, яка могла лише завдяки невірному вивченню таблиці втратити переваги, які дарує математика:

  • формування інтересу до знань;
  • здатність швидко міркувати і приймати рішення;
  • зосередженість на будь-якому процесі;
  • логічне мислення та гарна пам’ять.

Мотивувати вчитися дітей покоління Z не просто. Та є інструменти, які допомагають налагодити контакт з учителем, роблять заняття цікавими. Якщо бажаєте дізнатися про ці методи – подробиці за посиланням.

Дитячий садок
Початкова школа
Інклюзивна освіта
Зінченко Денис,
директор Української IT-компанії,
“Едьюкейшн Системз”
Підписуйтесь на нас
Ви отримали цього листа як клієнт або підписник Education Systems. Ви можете відписатися від розсилки, але пропустите багато цікавого.
© 2021 Education Systems. Всі права захищені.
(Всього переглядів - 2)