Початкова школа імені Божидара Якца в м. Любляна в Словенії запрошує учнів 1-9 класів загальноосвітніх шкіл до участі в VI Міжнародному бієнале дитячого малюнку

Доброго дня!
Від імені Посольства Республіки Словенія дозвольте поінформувати про дитячий художній конкурс, який проводиться в Словенії та, можливо, буде цікавим для учнів Ваших шкіл.

Початкова школа імені Божидара Якца в м. Любляна в Словенії запрошує учнів 1-9 класів загальноосвітніх шкіл до участі в VI Міжнародному бієнале дитячого малюнку.
Божидар Якац був найвидатнішим словенським графіком і одним з найважливіших майстрів малюнка. Заснував Академію образотворчого мистецтва в Любляні і був ініціатором Люблянського міжнародного графічного бієнале. Організацією шостого художнього бієнале дитячого малюнку школа імені Божидара Якца хоче віддати данину поваги великому творцеві і художнику, ім’я якого носить. У 2021/2022 навчальному році в V Міжнародному художньому бієнале взяло участь 342 школярів (74 школи з-за кордону і 50 шкіл зі Словенії). Роботи з-за кордону надійшли з 12 країн: Польщі, Непалу, Вірменії, Словаччини, Іспанії, Хорватії, Сербії, Чорногорії, Румунії, Ізраїлю, Йорданії та Греції.
Цьогорічний бієнале буде реалізовано у два етапи. Перший складається з оголошення про проведення мистецьких конкурсів, інформація про які додається. Другий відбудеться в листопаді 2024 року, коли буде урочисто відкрито виставку малюнків, яка супроводжуватиметься культурною програмою з призами та нагородами.
Конкурс проводитиметься у трьох категоріях:
–        1-ша тріада,
–        2-га тріада,
–        3-тя тріада.
Перший відбір робіт до участі в конкурсі здійснюють вчителі образотворчого мистецтва, які відбирають три кращі роботи учнів своєї школи (по одній роботі для кожної категорії – не більше!) та надсилають їх на адресу:  OŠ Božidarja Jakca, Nusdorferjeva 10, 1000 Ljubljana, SLOVENIA до 10 травня 2024 року. Може бути подано не більше трьох робіт від однієї школи.
Конкурсною роботою є малюнок – лінія, точка… Тема та техніка – вільні. Розмір роботи не повинен перевищувати розмір аркуша формату А3, але допускаються роботи меншого розміру та інших форматів.
Кожна робота повинна супроводжуватися наступною інформацією (українсько-англійська транслітерація):
– ім’я та прізвище автора,
– клас,
– назва роботи,
– ім’я та прізвище викладача,
– адреса електронної пошти викладача,
– назву та адресу школи.
Роботи оцінюватиме журі у складі трьох осіб. Журі враховуватиме творчий підхід дитини та всі цінності дитячого малюнка.
Три найкращі роботи в кожній категорії отримають нагороду (золото, срібло, бронза) та символічний подарунок.
Роботи не повертаються, тому викладачі чи навчально-виховні заклади мають потурбуватися про забезпечення необхідної згоди батьків на участь дітей в конкурсі та про дозвіл на публікацію роботи дитини.
Результати конкурсу будуть оголошені 14 червня 2024 року на веб-сайті https://www.os-bozidarjajakca.si/ З цієї нагоди у листопаді 2024 року буде видано каталог та на церемонії нагородження переможцям будуть вручені нагороди та символічні подарунки.
Для отримання додаткової інформації просимо надсилати питання на адресу організатора (англійською): manca.mohar@osbj.si
Додаємо також офіційне запрошення англійською мовою.

З повагою,
Посольство Республіки Словенія в Україні

(Всього переглядів - 26)