Семінар учителів фізики та астрономії  на тему: «Пленерні уроки – уроки мислення серед природи» у Вороблячинськму ЗЗСО І-ІІ ступенів імені  Героя України Віталія Коцюби

5 жовтня у Вороблячинськму ЗЗСО І-ІІ ступенів імені  Героя України Віталія Коцюби відбувся  виїзний семінар учителів фізики та астрономії  на тему: «Пленерні уроки – уроки мислення серед природи».

Учасники тренінгу зустрілися безпосередньо в школі, де їх привітав директор закладу КЛЕБАН В.В.

Відповідно до програми семінару учитель фізики Білецька І.М. та учитель географії та історії Обаряник М. Д. провели інтегрований урок (фізика, географія, біологія, історія) на природі в 7 класі на тему: «Фізика-наука про природу». Інтегрований урок – це творчість двох педагогів , яка переростає у творчість учнів. Вивчення будь-якої проблеми на межі двох наук це завжди цікаво. Учні на власні очі побачили те, що вчать. Вони контролювали процес навчання, бачили зв’язок між теорією і реальним світом. Спостерігаючи за фізичними явищами, діти одночасно пізнавали себе і світ, а також творили, досліджували, фантазували… Головною особливістю пленерного уроку було підключення всіх каналів сприйняття: зору, слуху, смаку, нюху, дотику, інтуїція. Це і цікаво, і в той же час дуже корисно. Учням випала нагода подихати свіжим повітрям, порухатися, проявити якості дослідників. Зміна звичної обстановки може значно підвищити мотивацію, цікавість і активність учнів, а також сприяти кращому запам’ятовуванню матеріалу, спонукти до творчого пошуку.

В рамках семінару ще було проведено круглий стіл з учителями на данук тему. Консультант КУ ЯМР «ЦПРПП» Галина РОМАНИК  виступила перед учителями з презентацією «Пленерні уроки – уроки мислення серед природи». Разом з учителями розібрала поняття пленерного уроку, познайомились з історією виникнення таких занять, типами, основними етапами. Учасники заходу поділились досвідом проведення таких уроків у своїх навчальних закладах. Учителі зрозуміли, що освітнє середовище має бути всеосяжним, цілісним, щоб оточення повністю служило завданням навчання. Завдяки пленерним заняттям можна вирішувати серйозні педагогічні завдання з екологічної освіти і виховання учнів.

Адміністрація ЗЗСО висловює щиру подяку педагогам закладу освіти, учням 7 класу, Консультанту КУ ЯМР «ЦПРПП» Галині РОМАНИК  та учасникам семінардяку.

(Всього переглядів - 12)