Конкурс «Об’єднаймося ж, брати мої!»

Комунальний заклад Львівської обласної ради

ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

 79007‚  м. Львів‚  вул.  Огієнка, 18а           тел./факс  +38 0322 553830           email: loippo@ukr.net           www.loippo.lviv.ua

 

 

Від   23.11.2021_№ _476________

На_­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­_______від_____________                   

Керівникам органів управління освітою територіальних громад, районів, м. Львова

 

 

На виконання листа Міністерства освіти і науки України від 09 листопада 2021 року №1/19299-21 «Про проведення ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості»,   Указу   Президента України  від   22 березня 2002 року  №284 «Про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості», відповідно до Положення про Всеукраїнський конкурс учнівської творчості, затвердженого спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури і мистецтв України, Державного комітету України у справах сім’ї та  молоді від 29 серпня 2003року №585/529/875, зареєстрованого у Міністерстві юстиції України    09 вересня 2003року  № 77978100, наказу Департаменту освіти  і науки Львівської  обласної   держадміністрації  від 15 листопада 2021 року №02-01/01-450 «Про проведення  І – ІІІ етапів ХХІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості» інформуємо про проведення XXІ Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, що проходить під гаслом «Об’єднаймося ж, брати мої!», (далі – конкурс)   з 01 листопада 2021 року до 25 лютого 2022 року.

Творчі роботи переможців ІІ етапу конкурсу (по 3 роботи з кожної номінації від  району та  м.Львова) у друкованому та електронному варіантах приймаються до  12 січня 2022 року за адресою: м.Львів, вул.Огієнка, 18-а,             КЗ ЛОР «Львівський інститут післядипломної педагогічної освіти», кабінет координаційно-методичної діяльності (каб. 410), е-mail: kpv@loippo.lviv.ua.

До розгляду у конкурсі приймаються роботи на тему «…Своє життя поклали  на  ваги, І не вагались жодної  хвилини. Злякалися, спинились вороги. І ми сьогодні маєм – Україну»  (Ольга Калина) у номінаціях «Література» та «Історія України і державотворення», які раніше не подавалися до участі в інших наукових і творчих конкурсах регіонального та державного рівнів, присвячені українським добровольцям, які  свідомо за покликанням  серця у важкі для нашої країни часи стали на захист   сувернітету  і територіальної цілісності України.

У конкурсних роботах  необхідно  висвітлити  таке явище, як «феномен добровольця», притаманне українському народу. Прикладом цієї  національної риси є Запорізька Січ – воєнізована структура, що складалася з добровольчих загонів, легіон Українських  Січових Стрільців, що  також  формувався  виключно на добровольчих  засадах задля  втілення заповітної мрії про незалежність  України.  У роботах може  бути  описано патріотизм  та героїзм, самовідданість та відвага, вірність  українському  народу сучасних  добровольців – патріотів, які  першими   відчули відповідальність  і стали на  захист нашої держави.

Роботи з історії  повинні носити дослідницький характер із обов’язковим залученням оригінальних джерел (джерела усної історії, архівні матеріали, матеріали періодики, мемуари, щоденники, кіно-фотодокументи тощо) та складатися зі вступу, у якому автор обґрунтовує мету свого дослідження; основної частини, у якій розділи повинні мати назву та обов’язкове логічне завершення структурних компонентів основної частини; висновку; списку використаних джерел і літератури в алфавітному порядку.

До усіх творчих робіт з історії обов’язково додаються тези-анотації (короткий зміст роботи) обсягом до 2 сторінок. Конкурсна робота  може бути виконана одним або кількома авторами. Наставниками юних дослідників можуть бути вчителі, викладачі, керівники гуртків тощо.

Творчі роботи  з  літератури  за вибором  автора  можуть  бути різноманітні за жанром.  Поетичні доробки учнів подаються у довільній формі.

Текст творчої робот з історії та літератури роздруковується на папері формату А4, шрифт Times New Roman, кегль 14, інтервал полуторний. Обсяг 15-25 сторінок. Поля: ліве – 30 мм, нижнє і верхнє – по 20 мм, праве – 10 мм.

Наголошуємо, що разом з роботами необхідно надіслати заявку на участь у ІІІ етапі  Всеукраїнського  конкурсу учнівської творчості згідно з додатком.

 

Заступник  директора                                    Микола  КАЦЮБА

Вик. Гриза Л.С.,

0980210377

 

Додаток

 

(Всього переглядів - 7)