День безпечного інтернету у Черчицькому ЗЗСО І-ІІ ст.

Ми живемо в час неймовірних можливостей для здійснення відкриттів, навчання, спілкування й творчості.  Найбільш зручним способом одержання й передачі різноманітної інформації є використан­ня глобальної мережі Інтернет, яка може бути як всесвітньою енциклопедією, що об’єднує інформаційні ресурси всього світу, так і  зловісною павутиною, яка губить людей.

Привернути увагу суспільства до проблеми безпечної поведінки в Інтернеті, розказати батькам про ті ризики, на які можуть натрапити діти та підлітки в глобальній мережі, та як захистити себе від цих ризиків.

До Дня безпечного Інтернету в нашому навчальному закладі проведено низку цікавих заходів:

Для учнів початкових класів, найменших користувачів Інтернетом  (2 клас), була запропонована прогулянка по Он-ляндії та проведена гра-подорож «Безпечний Інтернет». З захопленням малюки переглянули відео фрагменти: «Безпека в Інтернеті», «Безпека дітей в Інтернеті» також провели руханку «Мережа».

Третьокласники взяли активну участь в інтерактивній вікторині «Весело та пізнавально», відповідаючи на запитання, повторили вправи при користуванні Інтернетом та вчилися розв’язувати ситуаційні завдання пов’язані із ризиками у мережі Інтернет.

Школярі, які навчаються у 4 класі отримали можливість ознайомитися із основними правилами Інтернет-безпеки та Інтернет-етики, із цікавими фактами щодо використання мережі, розміщеними в інформаційному куточку «Ми – за безпечний Інтернет» та переглянули навчальне відео «Основні правила безпечного користування ІНТЕРНЕТОМ» Протягом заняття кожному бажаючому учитель інформатики надавав консультації стосовно правил розумного спілкування у віртуальному середовищі.

Манько С. В., вчитель інформатики

(Всього переглядів - 19)