«Той лиш пошани достоїн, хто мову шанує свою»

Світова спільнота 21 лютого відзначає Міжнародний день рідної мови. Це свято було встановлено у листопаді 1999 року на ХХХ сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО, яка проходила в Парижі. Адже мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний стержень. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

З метою вшанування рідної мови учні 2 класу Чернилявського ЗЗОО І-ІІІ ступенів імені Теодора Перуна під керівництвом класного керівника Наталії Толмач провели свято під назвою: “Той лиш пошани достоїн, хто мову шанує свою”.

Під час свята учні виразно читали вірші про мову, представляли свої малюнки, у яких виразили любов до рідної мови, закликали усіх українців любити і плекати свою красиву, неповторну, самобутню мову. Родзинкою свята став  флешмоб,  під час якого учні виконали пісню-молитву «Україно, молюся за Тебе!» . Наскрізною думкою свята було ствердження, що наша рідна українська мова, дана нам цією землею, цим світом, у якому нам випало щастя жити, варта того, щоб вивчати її якнайкраще. Вона гарна і багата, гармонійна й щира, як і душа українського народу …

Бо в ній звучить природа України,
Її традиції, минуле й майбуття,
Любов струмує радісно й дитинно
У рідній мові- наше все життя.

На завершення свята школярі закликали усіх любити і вивчати рідну українську мову, щоб зростати духовно і творити нею не знані ще досі духовні скарби.

                                                                                           Адміністрація закладу.

(Всього переглядів - 15)