Я і соціальні мережі

Багато хто думає, що безпека в Інтернеті – це ілюзія, і бути захищеним зараз неможливо, адже веб –сайти збирають конфіденційну інформацію так тонко, що ми навіть не знаємо що саме їм відомо. Це можливо й так, але  ця невпевненість – ще одна причина, щоб зберегти свою приватність та уникнути витоку персональних даних в Інтернеті.

Саме тому 26 лютого 2020 року у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів соціальним педагогом Марією Колясою з учнями 6 класу було проведено годину спілкування на тему «Я і соціальні мережі».

Метою даного заняття було  розширити та поглибити знання про безпечний інтернет та соціальні мережі,  сприяти обізнаності учнів про безпеки, які існують в інтернеті та соціальних мережах, про шляхи їх подолання, розвивати уважність, спостережливість, етичне спілкування  між товаришами та  дорослими.

Поділившись на групи за допомогою кольорів, учні обговорювали плюси та мінуси соціальних мереж та інтернету. Також діти мали змогу бути ознайомленими з такими видами небезпеки в інтернеті, як фейк, селфізм, кібербулінг, спам, тролінг  та поділитись своїм негативним досвідом користування соціальними мережами.

На завершення заняття школярі поділились своїми враженнями від проведеного уроку та отримали пам’ятки «Правила безпечного інтернету».

Дякуємо за проведену роботу.

 

(Всього переглядів - 12)