Поки живе мова- житиме й народ

21 лютого 2020 року уся шкільна родина Завадівської ЗОШ I-III ступенів долучилась до відзначення Міжнародного дня рідної мови. Це свято відзначає  уся наша держава. Цивілізоване суспільство не може існувати без мови – засобу спілкування між людьми, засобу вираження думки і передачі досвіду сучасникам і наступним поколінням.

“Поки живе мова- житиме й народ” – саме під таким гаслом розпочалась мовознавча квест-гра “У царстві рідної мови” серед учнів 6-7 класів. Квестери об’єдналися у команди під назвами “Мовознавці” та “Словограй”. Від кураторів гри Алли Стебелко та Ірини Лагно учасники отримали маршрутні листи із закодованими назвами станцій, де на них чекали дуже цікаві завдання.

Долаючи одна за одною станції: “Шифрувальник”, “Жартівлива”, “Грамотій”,” Перекладач”, “Народ скаже, як зав’яже”, “Лінгвіст”, вихованці показали знання, здобуті на уроках рідної мови, оцінили логічне мислення, увагу, спостережливість, ерудицію, вміння працювати в команді.
Після того, як усі станції були пройдені, журі у складі заступників з навчально-виховної роботи Зоряни Рудої та Наталії Ціпивко оцінили та підсумували завдання, оголосили результати.

Дякуємо організаторам за проведену роботу.

 

(Всього переглядів - 48)