Лабіринти  мови

21 лютого 2020року у Завадівській ЗОШ І-ІІІ ступенів у Міжнародний день рідної мови учитель початкових класів Тетяна Присташ разом зі своїми вихованцями провела мовознавчий квест «Лабіринти  мови»

Метою проведеного заняття було поглибити знання учнів про рідну мову, показати її красу та багатство, перевірити вміння учнів практично застосовувати знання, здобуті на уроках української мови, розвинути логічне й  образне мислення, увагу, спостережливість, усне мовлення, кмітливість, творчі здібності, удосконалювати вміння працювати в команді, виховати відповідальність, лідерські якості,  колективізм, прагнення до самовдосконалення, плекати любов і повагу до рідної мови, прагнення вивчати її, досліджувати і збагачувати.

Поділившись на команди, четвертокласники здійснили цікаву мандрівку лабіринтами мови, де кожен мав можливість продемонструвати свої знання з мови, доводили свою першість і здобували право називатися знавцями української мови.

Під час квесту учні виконували безліч цікавих завдань: розгадували назви казок, визначали в них частии мови, складали сенкан,  відповідали на запитання вікторини «Мовне асорті», записували і пояснювали фразеологізми, розгадували закодовані слова на зупинці «Шифрувальна», а на завершення складали казку про мову.

Учні вкотре переконались, що мова– це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу. Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління.

Дякуємо Тетяні Степанівні за цікаво проведене заняття.

(Всього переглядів - 43)