Фотовиставка до Дня Соборності України «Україна – це ми!»

Додаток

до листа департаменту освіти і науки

Львівської облдержадміністрації

від ________ № ______

 

Порядок проведення

Фотовиставки до Дня Соборності України «Україна – це ми!»

 

  1. Загальні положення

Фотовиставка до Дня Соборності України «Україна – це ми!» (далі – Фотовиставка) охоплює учнівську молодь та проводиться у форматі збору та висвітлення фотографій, що містять привітання іншим учасникам.

  1. Мета та завдання Фотовиставки

Фотовиставка проводиться з метою активізації національно-патріотичного виховання учнівської молоді, пошуку та розкриття юних талантів, формування в учнівської молоді активної життєвої позиції, готовності брати участь у суспільному і культурному житті країни.

Завдання Фотовиставки:

-формування в учнівської молоді почуття національної гідності, патріотизму, причетності до історії і сьогодення України, формування комунікативних навичок, соціалізації, участь у суспільному і культурному житті країни;

– виявлення талановитих юних авторів, активізація і популяризація їх творчості;

-популяризація, забезпечення прозорості, створення позитивного іміджу  виховання юних громадян-патріотів у системі освіти шляхом висвітлення процесу національно-патріотичного виховання в засобах масової інформації та в мережі Інтернет, через освітні веб-сайти та на сторінках у соціальних мережах;

– підвищення ролі фотомистецтва у виховному процесі.

  1. Учасники

         Учасниками обласного етапу  Фотовиставки можуть бути учнівські колективи, гуртки, окремі учні, вихованці закладів позашкільної освіти області.

  1. Керівництво

Загальне керівництво обласним етапом Фотовиставки  здійснює департамент освіти і науки Львівської облдержадміністрації. Безпосередня організація та проведення Фотовиставки покладається на комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму учнівської молоді»  (далі – КЗ ЛОР «ЛОЦКЕТУМ»).

 

  

  1. Умови оформлення робіт

Матеріали учасників обласного етапу  Фотовиставки  розміщуються на веб-сайтах та(або) сторінках соціальних мереж КЗ ЛОР «ЛОЦКЕТУМ».

До Фотовиставки приймаються роздруковані на фотопапері чорно-білі та кольорові світлини, розміром 15х21 см. за тематикою  «Україна – це ми!». Фотографії забороняється наклеювати на будь-яку основу. Кожен учасник надсилає на обласний етап не більше двох робіт.

На зворотному боці роботи («на бирці»)  слід вказати:

-назву роботи;

-прізвище, ім’я автора та(або) назву закладу освіти;

-привітання до Дня Соборності України іншим учасникам Фотовиставки.

До робіт, надісланих на конкурс,  додається анотація (описова частина, що розповідає коротку історію або концепцію роботи у довільній формі) та заявка за встановленим зразком,  яка заповнюється без скорочень та абревіатур.

 

 

                                                       Заявка

на участь у фотовиставці до Дня Соборності України «Україна – це ми!»

від       (заклад освіти)____________________________________________

за/п

Назва роботи  (робіт) Прізвище, ім’я по батькові автора

(-ів)

Дата народ-ження Клас,

заклад

освіти

Прізвище, ім’я, по батькові

керівника

Посада

керівника

Електрон-на

адреса учасника

               

 

Директор закладу      ______________________         ____________________

(підпис)          М.П.                             П.І.Б.

 

Надіслані для Фотовиставки роботи авторам не повертаються. КЗ ЛОР «ЛОЦКЕТУМ» залишає за собою право використовувати надіслані роботи для розміщення на виставках, використання в поліграфічній продукції та поширювати в мережі Інтернет.

Роботи мають відображати тему Фотовиставки і не порушувати авторські права. На конкурс приймаються тільки якісні, авторські фотографії зроблені власноруч. Заборонено використовувати матеріали з мережі Інтернет та інших джерел.

Світлина(-и), анотація та заявка надсилається до 25 січня 2020 року за адресою: 79026, м. Львів, вул. Івана Франка, 156,  з поміткою «Фотовиставка».

 

  1. Підведення підсумків

Всі надіслані роботи будуть представлені на фотовиставці,  присвяченій Дню Соборності України,  у приміщенні КЗ ЛОР «ЛОЦКЕТУМ» та на сторінці закладу «Національно-патріотичне виховання» у соціальній мережі Фейсбук. Кращі 5 робіт будуть надіслані на Фотовиставку до Дня Соборності України «Україна – це ми!», що проходитиме у Києві.

Кожен учасник Фотовиставки матиме можливість ознайомитись з роботами інших учасників у соціальній мережі фейсбук на сторінці «Львівський обласний центр краєзнавства, екскурсій і туризму».

                                                 

  1. Фінансування

Розробка та підготовка матеріалів на Фотовиставку здійснюється за рахунок коштів учасників, закладів (установ), що відправляють зазначені матеріали, та інших джерел фінансування, не заборонених чинним законодавством.

За рішенням організаторів виставки найкращі та найоригінальніші роботи, надіслані на всеукраїнський етап Фотовиставки,  будуть нагороджені грамотами  Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства та туризму учнівської молоді, а колективи або окремі вихованці можуть бути відзначені додатково.

 

Начальник  управління                                                  Галина ЯВОРОВСЬКА

 

(Всього переглядів - 1 972)