Андріївські вечорниці

Ще із сивої давнини Україна славиться своїми традиційними святами й обрядами. Одним із таких свят, яке завжди відзначали наші діди та прадіди, було велике свято – день св. Андрія. Учні Котівської ЗОШ І-ІІ ступенів імені Михайла Логина вирішили не порушувати таку хорошу українську традицію, а ненадовго повернутися в минуле та влаштували справжнє свято – Андріївські вечорниці. Учасниками  цього цікавого дійства стали учні 7 і 9 класів. Організувала театралізоване дійство вчитель Кіт М.М. На свято завітали учні, вчителі та батьки.

На початку ведучі  розповіли про суть свята, його християнську основу.  Усі присутні змогли поринути в атмосферу українського гуляння та чарівного ворожіння. Це було свято народної мудрості та свято української народної пісні, бо які ж вечорниці без неї – милої, веселої, дорогої нам з дитинства – української народної пісні. Тож на святі прозвучало багато українських народних пісень  під керівництвом вчителя музики Христиніни Л.І. Виконуючи пісні, душі дітей були переповнені почуттям любові до рідного краю. Завершальним етапом стало пригощання усіх присутніх на святі смачними традиційними  українськими варениками та домашніми пампушками.

Учні відтворили увесь колорит української культури та мали можливість проявити свої таланти, відчути себе акторами, артистами. Цей захід сприяв духовному розвитку юних особистостей..

(Всього переглядів - 73)