«Велети Христової церкви – Митрополит Андрей Шептицький та Блаженний Климентій Шептицький»

Листопад  – місяць багатий на пам’ятні дати. Це листопадовий чин – утворення ЗУНР, День української писемності та мови, День Гідності та Свободи, вшанування жертв Голодоморів на Україні. А також цьогорічний листопад багатий на ювілейні дати, що пов’язані з родом Шептицьких, які ми належно вшановували у нашій школі.

1 листопада виповнилось 75 років від дня відходу Митрополита Андрея Шептицького у вічність та 17 листопада ми відзначали 150 річницю від дня народження Блаженного Климентія Шептицького.

З Прилбич розпочалися життєві стежини братів, сповнені непохитних змагань за високий авторитет Української церкви за національні права.

«Велети Христової церкви – Митрополит Андрей Шептицький та Блаженний Климентій Шептицький» –  так називався захід, який підготувала та провела заступник директора з виховної роботи Мірило І.В. Діти доторкнулись до духовних надбань Митрополита Андрея. Наголосила, що розмова українців з Митрополитом Шептицьким не припиняється ніколи, вона відчувається через читання та осмислення його творів. Міняються епохи, та він незмінно промовляє до нас Божою мудрістю та обставинами свого життя – промовляє так, ніби є нашим сучасником.

Учням особливо цікаво було зіграти роль юного Романа, його батьків  – Софію та Івана Шептицьких. Поринути у роки, які були пов’язані з рідними Прилбичами.

Співали пісні «Перед вибором стоїть юнак…», «О, величний Андрею» (Чепіль Марія, Цап Василь, ансамбль дівчат 8 – х класів).

Також учениці 8 – Б класу Чепіль Марія та Щур Тетяна виступили з презентацією на тему: «Родинне виховання Климентія Шептицького та монаше покликання». Наголосили, що його життя було самовіддане не собі, а Богові, ближнім, пройняте безмірною любов’ю до них.

Діти зазначили, що історичний досвід Блаженного Климентія має неоціненне значення і є невід’ємною скарбницею духовної культури та національно – релігійної розбудови й суспільного поступу на сьогодні.

(Всього переглядів - 104)