Чума ХХІ століття

СНІД-одна з найважливіших і трагічніших проблем, що виникли перед людством наприкінці ХХ століття. Проблема в тому, що ми, як і багато років тому не хочемо в серйозно сприймати факт, що живемо в світі в якому існує вірус імунодефіциту людини і повірити, що проблема СНІДУ, його наслідків безпосередньо стосується кожного. Саме на цих та інших питаннях було зосереджено увагу учнів у Котівській ЗОШ І – ІІ ступенів імені Михайла Логина. Було проведено низку  заходів з нагоди Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який щорічно відзначається 1 грудня. Метою яких було  формування здорового способу життя, привернення уваги до проблеми поширення венеричних хвороб, підвищення рівня обізнаності учнів про ВІЛ/СНІД, його профілактику.

У 7 класі вчителем основи здоров’я Квас Н. М. було проведено виховну годину «СНІД – смертельна загроза людству. Знати, щоб жити !!!», з допомогою практичного психолога Лесяк М.В.  виготовлено лепбук «СНІД».

29 листопада серед учнів 5 – 9 класів відбулась акція «Ми  – проти СНІДу», також відбувся перегляд відеороликів, під час яких діти підвищили рівень усвідомлення ситуації з питань поширення ВІЛ в Україні.

Учні закріпили знання безпечної поведінки, яка застереже від зараження ВІЛ та дозволить  формувати у них гігієнічно доцільні поведінкові навички, наголосила на тому, що необхідно розвивати почуття відповідальності за своє здоров’я та здоров’я інших людей, виховувати толерантне ставлення до ВІЛ – інфікованих людей. Недарма говорять, що інформований – отже озброєний.

(Всього переглядів - 708)