Свято Першого дзвоника у Яворівській гімназії

Ось і завершилась літня пора. Перший осінній день пов’язують із Днем знань. Цьогоріч він припав на 2 вересня і зустрів нас тепло й сонячно.

Традиційно для учнівського та педагогічного колективу цей особливий день розпочався спільною молитвою в церкві  св. Юрія за здоров’я й успіхи учасників навчального процесу. А пізніше отець Василь Єсип окропив  усіх свяченою водою і поблагословив на щасливе майбутнє.

Опісля вчителі та гімназисти рушили колоною до пам’ятника Небесній Сотні та загиблим воїнам, де ушанували пам’ять тих, хто віддав життя за свою Батьківщину.

«Герої не вмирають і не вмруть!

Героїв пам’ятатимуть віками…!» –

ключові слова заходу, ведучими якого були Любов Поляк та Христина Сабат.  А далі на честь Героїв пролунав Гімн держави.

Згодом учні поставили свічу пам’яті біля монумента борцям за волю та незалежність України і  разом із священиком помолились за загиблих воїнів.

«Дякую, Герою, за життя!

…Гірка пам’ять війни….ніколи не згасне!» –

на такій сумній і скорботній ноті завершився захід. Після цього учні та вчителі  попрямували до гімназії і під звуки козацького маршу разом із класними керівниками та батьками увійшли у своє навчальне приміщення.  А далі –  святковий Перший урок і згідно навчального розкладу  – зустріч із вчителями-предметниками.

На завершення бажаємо здобувачам освіти цікавого та пізнавального гімназійного життя!

А загалом усім – яскравих емоцій і насиченого цікавими подіями навчального року!

(Всього переглядів - 130)