Всеукраїнський місяць благоустрою та озеленення

Щорічно учні та вчителі Котівської ЗОШ І-ІІ ст. імені Михайла Логина активно долучаються до проведення Всеукраїнського місяця благоустрою та озеленення і Дня довкілля.

З 18.03 по 18.04 2019р. у школі були проведені: виховні години «Берегти природу-берегти країну» , конкурс малюнків, акції(«Первоцвіт», «Посади дерево», «Україна без сміття!», «Квітуча  Україна»).

Екологічне виховання молодого покоління сьогодні є надзвичайно актуальним. Якщо від часів епохи Відродження людину вважали підкорювачем і центром світу, то нині науковці визначають істинне призначення людини – бути органічною частиною природи, жити та діяти за її законами, а перетворення навколишнього світу має здійснюватись не стихійно, а з урахуванням об’єктивних законів природи, прогнозу побічних впливів. Це може забезпечити лише людина, яка усвідомила універсальну цінність природи, необхідність раціонального використання її ресурсів та готова брати активну участь у розв’язанні екологічних проблем. Тому завданням нашої школи є виховання в кожного учня свідомого ставлення до природи, почуття відповідальності за довкілля як загальнолюдську цінність.

Місячник  озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля показав,  що не потрібно залишатися байдужим та чекати, що хтось прибере замість нас, адже  спільними зусиллями можна зробити наші вулиці чистими і комфортними. А вислову «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!» дотримуються не всі і свою актуальність він не втратить ніколи.

Проведення таких акцій дає змогу об’єднатися навколо свідомого ставлення до збереження довкілля, очистити від сміття бодай невеличку ділянку свого села,  власноруч створити красу навколо себе.

 

(Всього переглядів - 10)