День цивільного захисту у Завадівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів

В умовах сучасних викликів безпека дітей стає особливо актуальною. Усвідомлюючи необхідність підготовки кожного учасника освітнього процесу до дій у надзвичайних ситуаціях, 23 травня 2024 року у нашому закладі був проведений День Цивільного захисту, гостями якого були директори навчальних закладів Яворівської ТГ та запрошені представники служб надзвичайних ситуацій.
Основними завданнями заходу було вдосконалення теоретичних знань та практичних навичок учасників освітнього процесу в умовах надзвичайних ситуацій, а також виконання законодавчих вимог з Цивільного захисту та безпеки життєдіяльності.
Відбулись тематичні уроки, практичні заняття на локаціях та загальношкільна евакуація усіх учасників освітнього процесу.
Необхідно та надзвичайно важливо організувати такі заходи, особливо в часі повномаштабної війни, адже кожен повинен бути готовим до різних надзвичайних ситуацій, які, на жаль, стали реаліями сьогодення.
Дякуємо гостям заходу, які поділились досвідом, теоретичними та практичними навичками роботи у випадках надзвичайних ситуацій:
Станьку Богдану Мироновичу – заступнику начальника відділу освіти Яворівської міської ради;
Фірчуку Оресту Ярославовичу – інженеру з охорони праці та техніки безпеки відділу освіти Яворівської міської ради;
Бурсакові Валерію Васильовичу – майстру МВН Львівських територіальних курсів ЦЗ та БЖД;
Комару Володимиру Миколайовичу – завідувачу сектору з питань Цивільного захисту;
Федець Степану Степановичу – заступнику начальника Яворівського РУ ГУ ДС НС у Львівській області;
Мацелюх Руслані Володимирівні – начальнику сектора ювенальної превенції Яворівського РВП ГУНП у Львівській області, яка провела навчання спільно із ПОГ СФГ ВП Яворівського РВП ГУНП у Львівській області капітаном поліції Ігореві Карпі;
Гаврилові Лесі Романівні – головному спеціалісту відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Яворівського районного управління.
Було цікаво навчатись та практикуватись на локаціях:
  • Локація №1. Засоби захисту під час хімічного ураження.
  • Локація №2. Дорожній рух та безпека.
  • Локація №3. Надання першої медичної допомоги.
  • Локація №4. Пожежна безпека (демонстрація спецзасобів). Рятувальники здійснили показову евакуацію потерпілих, передавши їх кареті швидкої допомоги, де місцевий фельдшер Людмила Момрик та представник Медицини катастроф Михайло Боровий надали потерпілим першу медичну допомогу.
  • Локація №5. Мінна безпека. Робота дронів.
  • Локація №6. Накладання медичних пов’язок.
  • Локація №7. Будова, збірка – розбірка автомата.
На локаціях було дуже цікаво слухати представників Центру готовності цивільних (БФ Сергія Притули) про базову військову підготовку, які професійно розповідали та навчали допитливих здобувачів освіти.
Дякуємо організаторам та кожному зокрема, хто долучився до проведення практичного заходу з ЦЗ і пам’ятаймо, що життя – найвища цінність, бережімо його!
https://www.facebook.com/100030122304047/videos/1604101423774018/
(Всього переглядів - 40)