Обдарована молодь – гордість нашої громади!

Сьогодні приміщення готельного комплексу «Арта» засвітилося посмішками учнів, їх батьків, учителів, які зібралися на святі «Обдарованість – 2023». У нашій громаді відбулося вшанування переможців, свято її величності науки, свято таланту, на якому відзначили найкращих учнів і вчителів, які гідно представили нашу Яворівську громаду на обласних предметних олімпіадах, обласних та Міжнародних спортивних змаганнях, турнірах, Всеукраїнських конкурсах, випускники, які за результатами національного мультипредметного тесту у 2023 році набрали 200 балів. Цьогорічні підсумки – це результат спільної роботи. Усі разом – діти, батьки, вчителі, воїни, які боронять нашу державу, – ми творимо нову історію нашої країни і кожен перемагає на своєму фронті.
Серед запрошених, присутні гості, які підтримують ініціативи, спрямовані на розвиток творчого потенціалу підростаючого покоління:
  • Грабовський Ігор Андрійович – Яворівський міський голова;
  • Михасяк Катерина Василівна – заступниця Яворівського міського голови;
  • Байда Володимир Петрович – начальник відділу освіти Яворівської міської ради;
  • Станько Богдан Миронович – заступник начальника відділу освіти Яворівської міської ради;
  • Кобиця Ярослава Степанівна – голова об’єднаної територіальної організації профспілки працівників освіти і науки України Яворівської, Новояворівської територіальних громад, голова депутатської комісії з питань освіти Яворівської міської ради, автор і розробник Положення про виділення стипендії Яворівської міської ради «Обдарованість» для дітей та молоді».
Кожен із присутніх гостей свята дякували учням, які завдяки досвіду, професіоналізму, що вкладають у них педагоги, досягнули такого високого рівня, учителям – за плідну та результативну працю, батькам – за підтримку.
Із Божим благословенням звернувся отець Олег Тишкун, настоятель церкви Преображення ГНІХ.
Учні нашої громади мають потужний творчий та інтелектуальний потенціал: вибороли 218 призових місць у І турі ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, маємо 81 переможця у ІІ турі ІІ етапу Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін та 26 переможців у ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін. 9 випускників закладів загальної середньої освіти Яворівської міської ради отримали 200-балів з предмета за результатами основної сесії національного мультипредметного тесту, у тому числі один із них отримав 400 балів. Відповідно до рішення ХLVІІ сесії (восьмого скликання) сесії Яворівської міської ради Львівської області від 25.08.2023 №4194 «Про внесення змін в рішення Яворівської міської ради Львівської області №2717 від 17 лютого 2023 року «Про затвердження Положення «Про стипендію Яворівської міської ради «Обдарованість» для дітей та молоді», з метою створення належних умов для виявлення та підтримки обдарованої молоді, розвитку її інтересів та обдарувань, 17 здобувачів освіти нашої громади протягом року отримуватимуть стипендію у розмірі 1000 грн. Відрадно, що цьогоріч батьки учнів отримали подяки від Ігоря Грабовського Яворівського міського голови та Володимира Байди за батьківське піклування, підтримку…Майбутнє України залежить і від інтелектуальної могутності, творчого потенціалу нації.
Висловлюємо глибоку вдячність усім, хто піднімає престиж школи та громади, району, України! Бажаємо вам мирного неба, міцного здоров’я, нових творчих досягнень!!!
Марія Пономарьова, фахівець відділу освіти
(Всього переглядів - 52)