Тільки тим історія належить хто за неї бореться й живе

18 листопада у Завадівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів відбувся захід приурочений Дню Гідності та Свободи, який відзначатимемо 21 листопада. Адже цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.
Події на Майдані дали поштовх всій країні. Це був важкий час для України. Але народ продемонстрував свою гідність і прагнення до свободи. Зрештою, тут було щось значно важливіше, щось таке, що стосувалося головного людського питання – боротьба за виживання з надією на нове життя. Тому питання стояло так: життя або смерть?
Тематичний захід розпочався з виконання глядачами Гімну України. Ведучі свята розповіли історію пам’ятного Дня, назвали кожного, хто зараз впевнено стоїть на варті безпеки та мирного спокою держави, подякували Захисникам та нашому Учителю Андрію Сайко, який щодня разом зі своїми друзями ризикує власним життям. Вшанували хвилиною мовчання нашого односельчанина Героя Василя Шипку та його побратимів, які пішли на небо нескореними… Пам’ятаємо кожного…
Учні 3, 6 та 8 класів старанно декламували вірші. Щиро та душевно виконували інсценівки «Матері та сина» вихованці 5, 6, 8, 10 класів. Запалювали свічки для Героїв найменші школярі нашого закладу. Танець дівчат 10 класу «Тому, що я Україна» передав важливість доленосних подій в Україні. Чуттєво учні та вчителі виконували пісенний репертуар свята. На завершення дівчата-ангелики роздали гостям заходу пам’ятні синьо-жовті обереги «Все буде Україна!». З привітальним словом звернувся до усіх присутніх гість свята фахівець з освітньої політики, правового та кадрового забезпечення відділу освіти Яворівської міської ради Богдан Володимирович ФЛИС.
Кожен відчув себе справжнім Патріотом та Захисником неньки. Ми з впевненістю можемо сказати, що українці – НЕПЕРЕМОЖНІ. СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЇЇ ГЕРОЯМ!

 

 

(Всього переглядів - 52)