НОВОРІЧНО-РІЗДВЯНА АТМОСФЕРА НАДИХАЄ

Відповідно до листа  департаменту освіти і науки Львівської облдержадміністації та комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» від 10.11.2021 №263 «Про проведення обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Новорічна композиція» та з метою пропаганди серед молоді бережливого ставлення до природи; розвитку творчої ініціативи та пізнавальної діяльності молоді; формування практичних умінь та навичок школярів із виготовлення композицій, які символізують та відображають новорічно-різдвяну флористику; професійного самовизначення учнів; сприяння розвитку флористичного мистецтва в Яворівщині, відділ освіти Яворівської міської ради на базі Яворівського центру дитячої та юнацької творчості протягом 10-25 грудня 2021 року провів ІІ етап Всеукраїнських конкурсів «Новорічна композиція» та «Український сувенір».

До участі у конкурсах активно долучилися школярі нашої громади. Ми отримали 137 робіт здобувачів освіти: 15 робіт у номінації «Сюжетна композиція», 18 – «Новорічний вінок», 25 – «Стилізована ялика», 33 – «Новорічна композиція», 18 – «Новорічний подарунок», 4 – «Новорічний букет», 8 – «Новорічна композиція, колаж» та 16 робіт  – «Український сувенір». Їх надали учні Яворівської гімназії імені Осипа Маковея, Яворівського ЗЗСО І _ ІІІ ступенів №2, Яворівського ЗЗСО І –ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка, Нагачівського, Середкевицького, Смолинського, Глиницького, Любинського, Немирівського, Завадівського, Наконенчнянського, Верблянського, Рогізнянського ЗЗСО І –ІІІ ступенів, Віжомлянського ЗЗСО І – ІІІ ступенів імені Івана Севери, Котівського ЗЗСО І – ІІ ступенів імені Михайла Логіна, Новинського ЗЗСО І –ІІ ступенів імені Тараса Пазина, Семирівського ЗЗСО І – ІІ ступенів імені Юрія Прихода, Бунівського ЗЗСО І-ІІ ступенів, Коханівського, Черчицького, Свидницького, Грушівського, Дацьківського  ЗЗСО І –ІІ ступенів, Яворівської початкової школи.

Конкурсні роботи було висталено для огляду в Яворівському центрі дитячої та юнацької творчості. Виставку відвідали Катерина Михасяк, заступниця міського голови, Володимир Байда, начальник відділу освіти, Богдан Станько, заступник начальника, які відзначили творчу активність школярів, оригінальність виробів.

Члени журі у складі  Лариси Мурин, учителя біології Яворівського ЗЗСО І – ІІІ ступенів №2, Лесі Здебської, учительки християнської етики, трудового навчання Яворівського ЗЗСО І – ІІІ ступенів №2, Марії Кудрявцевої, учительки трудового навчання Яворівської гімназії імені Осипа Маковея, Світлани Наконечної, директора Яворівського центру дитячої та юнацької творчості, визначили переможців конкурсів та відібрали 20 найкращих виробів, які відправлені до Львова для участі в ІІІ етапі. До речі, переможці ІІ етапу вищеназваних конкурсів уже отримали подарунки від Святого Миколая. Кожна учнівська робота відзначена дипломом чи подякою відділу освіти Яворівської міської ради.

Вироби учнів-конкурсантів передано вихованцям Краковецького навчально-реабілітаційного центру, а також бійцям, які перебувають на Сході   України,  для підтримки та створення новорічно-різдвяного настрою.

Марія Пономарьова, фахівець відділу освіти

 

 

 

(Всього переглядів - 56)