ОНЛАЙН- НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗЗСО ТА ЗДО ЯВОРІВСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

Сьогодні, 21 вересня 2021 року, на платформі Zoom відбулася нарада керівників закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти, на якій обговорювалися питання вакцинації. Заступник начальника відділу освіти Богдан Станько наголосив на важливості вакцинації педагогічних працівників і нагадав присутнім, що у разі посилення карантину, на рівні держави прийнято рішення  про те, що ті освітні установи, де 80% персоналу вакциновані, працюватимуть без обмежень. У нараді взяв участь Володимир Комар, працівник Яворівської міської ради із цивільного захисту, який проінформував присутніх, що саме вакцинація – ефективний спосіб, за допомогою якого можна уберегтися від коронавірусної інфекції. Крім того, зазначив, що на даний час доступні всі вакцини, які рекомендовані МОЗ України. Щеплення населенню здійснюють 4 вакцинами: CoronaVac, AstraZeneca, Moderna та Pfizer. Оксана Северин, заступник директора КП ЯМР «Яворівська лікарня»,  акцентувала увагу керівників закладів освіти на важливості вакцинації, оскільки це вплине на форму навчання здобувачів освіти. Разом із тим 94% медичних працівників Яворівської ТГ вакциновані. Станом на сьогодні близько 90% хворих перебуває в Новояворівській лікарні, жоден із них не є вакцинованим.

Начальник відділу освіти Яворівської міської ради Володимир Байда доповів про стан вакцинації в розрізі кожного закладу освіти нашої громади. Найкращі показники вакцинації в Оселівському ЗЗСО І – ІІ ступенів, Середкевицькому ЗЗСО І – ІІІ ступенів, Наконечнянському ЗЗСО І – ІІ ступенів імені Героя України Романа Сеника, Яворівському ЦДЮТ, Яворівському ЗЗСО І – ІІІ ступенів №3 імені Тараса Шевченка, а серед дошкільних установ – у Краковецькому, Любинському, Бунівському  ЗДО.

Керівники відділу освіти: В. Байда та Б. Станько додали, що наразі вакцинація є єдиним засобом захисту від важкого чи середнього перебігу коронавірусної хвороби і закликали освітян вакцинуватися, щоб запобігти перевантаженню системи охорони здоров’я, а також закриттю навчальних закладів у нашій громаді.

                                                                                                    Марія Пономарьова, фахівець відділу освіти

 

 

(Всього переглядів - 184)