Про основи християнської етики

Комунальний заклад Львівської обласної ради

ЛЬВІВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ПЕДАГОГІЧНОЇ ОСВІТИ

 

79007‚  м. Львів‚  вул.  Огієнка, 18а           тел./факс  +38 0322 553830           email: loippo@ukr.net           www.loippo.lviv.ua

 

Від  08.09.2021     295

 

На №____ від ___

Керівникам органів управління освітою територіальних громад

 

Повідомляємо, що у 2021/2022 навчальному році у закладах загальної середньої освіти можна вивчати предмети духовно-морального спрямування за рахунок годи варіативної складової. Міністерство освіти і науки України рекомендує такі програми: «Основи християнської етики» (1-4кл.),  «Християнська етика в українській культурі» (5-9 кл.), «Школа подружнього життя» (9-11 кл.) й інші. Перелік зазначених програм розміщено на сайті Інституту модернізації змісту освіти.

Звертаємо Вашу увагу, що навчальна програма «Основи християнської етики» (1-11кл.) рекомендована науково-методичною радою КЗ ЛОР «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» (протокол засідання навчально-методичної ради №6 від 24 червня 2021 р.) для використання у закладах загальної середньої освіти, тому заклади загальної середньої освіти можуть користуватися нею для викладання предмета  варіативної складової. Отримати консультації щодо роботи за програмою можна на кафедрі суспільствознавчої освіти інституту (доцент Галина Сохань, день консультацій – середа).

При цьому викладання предметів духовно-морального спрямування можливе лише за умови письмової згоди батьків учнів, а також наявності у закладах загальної середньої освіти вчителя-фахівця. Вищезгадані предмети варто викладати у тісній співпраці з батьками, громадою.

Зміст предметів духовно-морального спрямування має позаконфесійний характер, не є катехизацією чи вченням віри. Навпаки, на уроках християнської етики в учнів необхідно формувати повагу до гідності кожної людини незалежно від її світоглядних чи релігійних переконань, формувати навики співжиття в полікультурному і полірелігійному суспільстві.

 

 

Директор                                                            Павло ХОБЗЕЙ

 

Виконавець:

Г.Сохань

097-8273247

(Всього переглядів - 724)