Про зимові канікули

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ

79008‚ м. Львів‚ вул. Просвіти, 4а; тел./факс 261-63-54, е-mail donloda@ukr.net,  код ЄДРПОУ 38557639

 

 

11.12._2020  р. № 07-08/2609__

 

на №                          від ____________

Керівникам органів управління освіти

 

 

Про зимові канікули

 

Щоб запобігти поширенню коронавірусної хвороби після новорічних свят, Кабінет Міністрів запроваджує по всій Україні жорсткий карантин на 17 днів – з 8 по 24 січня 2021 року (включно). Одним із пунктів таких обмежень, на вказаний період, є заборона відвідування закладів освіти будь-якої форми, крім дошкільних та спеціальних (спеціальні школи та навчально-реабілітаційні центри).

Однак це не означає, що  освітній процес має зупинятись. «Школи під час локдауну зможуть навчати дітей дистанційно»,-  повідомив в.о. міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Водночас департамент освіти і науки рекомендує із розумінням та всією відповідальністю поставитися до дотримання запроваджуваних карантинних заходів, адже здоров’я та життя – це  найголовніша цінність людини.

У зв’язку з цим та з метою скорочення тривалості віддаленого навчання пропонуємо відкоригувати терміни проведення зимових канікул. Вважаємо, що доцільно оголосити зимові канікули не раніше 04.01.2021 року.

Разом з тим нагадуємо, що відповідно до п.4 ст. 10  Закону України «Про повну загальну середню освіту» структура і тривалість навчального року визначаються педагогічною радою закладу освіти у межах часу, передбаченого освітньою програмою. Тривалість канікул у закладах освіти протягом навчального року не може становити менше 30 календарних днів.

 

Директор                                                                                         Олег ПАСКА

 Ірина Сислюк 098 306 6591

(Всього переглядів - 29)