Про перевірку готовності закладів освіти району до нового 2020-2021 навчального року

УКРАЇНА

ЯВОРІВСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ВІДДІЛ   ОСВІТИ

НАКАЗ

                04.08.2020                            м.Яворів               № 02-02/ 172 

                                                                                                                      

Про перевірку готовності закладів освіти
району до нового 2020-2021 навчального року

     На виконання  заходів по підготовці матеріально-технічної бази загальноосвітніх навчальних закладів  та установ освіти до роботи в новому 2020/2021 навчальному році

НАКАЗУЮ

  1. До 25 серпня 2020 року Керівникам навчальних закладів та установ,  відділу освіти району  :
    • Усунути порушення вказані у приписах служби охорони праці відділу освіти Яворівської РДА, правління Держпродспоживслужби в Яворівському районі та Яворівського РВ ГУ ДСНС. Опрацювати їхні зауваження щодо безпеки життєдіяльності освітніх закладів.   2  Проаналізувати стан існуючої матеріально-технічної бази навчально-виховних закладів, розробити та затвердити накази та комплекси заходів з підготовки до нового навчального року та до роботи в зимових умовах з урахуванням таких питань: ефективне використання матеріально-технічної бази, подальше впровадження енергозберігаючих заходів, проведення обстежень технічного стану кожної будівлі і споруди з метою запобігання їх руйнування та забезпечення виконання вимог Правил технічної експлуатації теплових установок і мереж. Створити робочі групи для здійснення вище згаданих заходів.

1.3 Обстежити будівлі та споруди щодо вимог протипожежної безпеки, перевірити цілісність схеми блискавкозахисту, справність та комплектність технічних засобів пожежогасіння, здійснення обробки дерев’яних конструкцій споруд сертифікованим вогнетривким розчином (за наявності розчину), перевірку систем заземлення на цілісність з’єднань, функціонування проводки, роботи та кріплення вимикачів і розеток та ізоляції проводів електромереж.

1.4  Провести випробування спортивного та ігрового обладнання на міцність кріплення надійність експлуатації та естетичний вигляд з оформленням відповідних актів.

1.5  Здійснити повну перевірку на надійність експлуатаційним характеристикам та відповідність паспортним даним верстатів, механічного та електричного інструменту, обладнання харчоблоків.

1.6  Під час проведення ремонтних робіт користуватись (ДСанПіН 5.52008-01) «Державні санітарні правила і норми влаштування, утримання загальноосвітніх навчальних закладів та організація навчально-виховного процесу», якими, зокрема, визначено: колір меблів, фарбування стелі, стін, вікон, наявність позитивних висновків державної санітарно-гігієнічної експертизи полімерних матеріалів.

1.7 Забезпечити облаштування шкільних надвірних санвузлів відповідно до санітарних вимог, здійснити профілактику та ремонт  водонапірних вузлів, заміну фільтрів ( за потреби).

1.8 Обстежити всі  приміщення та інженерні комунікації технічними комісіями. 1.9  Надати документацію для ознайомлення згідно з додатками №№ 1,2,4,6.

1.10 Оформити завірені акти прийому готовності навчального закладу до нового навчального року (Акт 3). (До складу комісій мають входити заступник керівника навчального закладу, заступник керівника з адміністративно-господарської частини навчального закладу, представник профспілки навчального закладу).

  • Надати один примірник акту №5 (з підписом дільничого інспектора Яворівського РВ ГУ ДСНС) і №2 готовності закладу здати у відділ освіти до 1 вересня 2020 р.

До 1 жовтня 2020 року завершити комплекс робіт з підготовки закладів освіти району до роботи в зимових умовах:

  • провести ремонт котелень, їх реконструкцію, модернізацію, заміну котлів на енергозберігаючі та підготовку тепломереж до роботи;
  • забезпечити заповнення енергопаспортів на кожний заклад;
  • здійснити заміну віконних та дверних конструкцій на енергозберігаючі, утеплення дерев’яних вікон за допомогою різних теплоізоляційних  матеріалів;
  • провести енергоаудит в закладах, де питомі витрати енергоносіїв на одиницю площі або об’єму вищі за науково обгрунтовані показники;
  • провести навчання, медичний огляд кочегарів, операторів;
  • відповідальним особам за теплове господарство, які призначені наказом закладу, пройти у встановлені терміни перевірку знань по техніці експлуатації та інших директивних документах, що стосуються теплопостачання та розрахунків за теплову енергію;
  • здійснити своєчасне укладання договорів з теплопостачальниками на споживання теплової енергії від централізованих мереж та природного газу з метою забезпечення стабільного проведення навчального процесу в опалювальному сезоні.
  1. Інспектору з охорони праці відділу освіти Яворівської РДА О.Фірчуку:
    2.1 Створити комісію для проведення огляду стану підготовки загальноосвітніх та позашкільних закладів освіти району до навчального 2018/2019 року в складі:
    Голова комісії: – О.Фірчук – інспектор з охорони праці відділу освіти Яворівської РДА;
    Члени комісії :
  •  Р. Іванчишин – начальник Яворівського РВ ГУ ДСНС (за згодою);
  •  Ю.Бундз – начальник управління Держпродспоживслужби в Яворівському районі (за згодою);
  1. 3. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.

 

    Т.в.о. начальника                                                                    М.Дорош  

 

Про підготовку до нового навчального року

(Всього переглядів - 898)