Про проведення Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса  Шевченка серед учнів закладів загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році

ЛЬВІВСЬКА ОБЛАСНА ДЕРЖАВНА АДМІНІСТРАЦІЯ

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ

Н А К А З

 

29.10.2019 р. Львів № 07-01/400

 

Про проведення
Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу
учнівської та студентської молоді імені Тараса  Шевченка
серед учнів закладів загальної середньої освіти
у 2019/2020 навчальному році

 

На виконання Указу Президента України  від 30.09.2010 № 928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді  імені Тараса Шевченка», відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 571 «Про затвердження Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», листа Міністерства освіти і науки України від 30.09.2019 № 1/9-615 «Про проведення Х Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», з метою піднесення престижу української мови і літератури серед молодого покоління, заохочення учнів до вивчення рідної мови, виявлення обдарованої учнівської молоді, майбутньої плеяди літературних митців, розвитку їх творчого потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні та за її межами, рівня знань з української мови і літератури

 

НАКАЗУЮ:

 

  1. Провести Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської молоді імені Тараса Шевченка (далі – Конкурс) для учнів закладів загальної середньої освіти у чотири етапи:

1.1.   1-й етап – до 16 листопада 2019 року – шкільний (у закладах загальної середньої освіти, ОТГ та у Львівському державному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут).

1.2.   2-й етап 30 листопада 2019 року – районний (міський) (у районах та містах обласного підпорядкування) (крім Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут).

1.3.   3-й етап – 14 грудня 2019 року – обласний – у м. Львові.

1.4.   4-й етап – у лютому 2019 року – фінальний (на державному рівні) у м. Львові.

  1. В.о. директора Комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» КацюбіМ. Р. підготувати завдання для проведення Конкурсу:

2.1.   До 23 листопада 2019 року – для другого (районного, міського) етапу Конкурсу (теми творчих робіт) для учнів 5-11-х класів закладів загальної середньої освіти (окремо для кожної вікової категорії).

2.2.   До 07 грудня 2019 року – для третього (обласного) етапу Конкурсу (теми творчих робіт)  для учнів 5-11 класів закладів загальної середньої освіти та ліцеїстів Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут.

2.3.   Забезпечити фінансування витрат для проведення обласного та фінального етапів Конкурсу за рахунок коштів КПКВ 0611090 «Позашкільні заклади освіти, заходи із позашкільної роботи з дітьми», згідно з кошторисом (додаток).

  1. Керівникам місцевих органів управління освітою:

3.1.   Забезпечити проведення І-ІІ етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка у 2019/2020 навчальному році.

3.2.   До 09 грудня 2019 року надати в Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» інформацію про підсумки І-ІІ етапів Конкурсу та заявки на участь у ІІІ (обласному) етапі Конкурсу.

3.3.   Забезпечити участь в обласному етапі Конкурсу учнів закладів загальної середньої освіти – переможців районних (міських) конкурсів: по 1 учневі 5-11-х класів від району, міста обласного значення.

3.4.   Забезпечити фінансування відрядження учнів, керівників команд, членів оргкомітету і журі обласного етапу Конкурсу.

  1. Директорові Львівського державного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Крут Ю.Гусару:

4.1.   Забезпечити проведення І етапу Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської молоді імені Тараса Шевченка у 2019/2020 навчальному році.

4.2.   До 09 грудня 2019 року  надати в Комунальний заклад Львівської обласної ради «Львівський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти» заявку на участь у обласному етапі Конкурсу.

4.3.   Забезпечити участь в обласному етапі Конкурсу  учнів 9-11 класів – переможців І етапу Конкурсу (по 3 учні з паралелі).

  1. Контроль за виконанням наказу залишаю за собою.

 

 

Т.в.о. директора                                                                      Ігор  ГАЙДУК

(Всього переглядів - 1 104)