Щодо підвищення оперативної готовності до реагування на надзвичайні ситуації у період проведення першого туру виборів Президента  України 21 квітня 2019 року

Україна

Н А К А З

КЕРІВНИКА  ЯВОРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ЛАНКИ

ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ  ПІДСИСТЕМИ

ЄДИНОЇ  ДЕРЖАВНОЇ  СИСТЕМИ  ЦИВІЛЬНОГО  ЗАХИСТУ

ЛЬВІВСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

“17” квітня 2019 р.                             Яворів                                                 № 14

 

Щодо підвищення оперативної готовності до реагування на надзвичайні ситуації у період проведення першого туру виборів Президента  України 21 квітня 2019 року

 

Відповідно вимог наказу начальника цивільного захисту Львівської області від 27 січня 2015 року №3 “Про переведення органів управління та сил територіальної підсистеми до функціонування в режимі підвищеної готовності” та наказу керівника територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області від 15.04.2019 № 11, з метою підвищення готовності органів управління та сил Яворівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області до реагування на можливі надзвичайні ситуації, забезпечення сталого функціонування суб’єктів господарювання, нормальних умов життєдіяльності та безпеки населення, дотримання вимог протипожежної безпеки і безпеки дорожнього руху та створення сприятливих умов для проведення першого туру виборів Президента України 21 квітня 2019 року,

 

Н А К А З У Ю:

 

  1. Основні зусилля органів управління та сил Яворівської районної ланки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Львівської області зосередити на забезпеченні безпечного проведення першого туру виборів Президента України 21 квітня 2019 року.

 

  1. Міським головам міст районного значення – керівникам міських ланок Яворівської районної ланки територіальної підсистеми ЄДСЦЗ Львівської області, селищним та сільським головам, керівникам районних спеціалізованих служб цивільного захисту:

2.1. Організувати та забезпечити виконання заходів щодо попередження виникнення та мінімізації наслідків можливих надзвичайних ситуацій
на підпорядкованих адміністративних територіях.

2.2. Забезпечити стале функціонування об’єктів інфраструктури (водопостачання та каналізації, дорожньої мережі, електро- та газопостачання, зв’язку, електротранспорту тощо).

2.3. Перевірити технічний стан і забезпечити стале функціонування систем життєзабезпечення, дотримання вимог пожежної безпеки на виборчих дільницях та усунути виявлені недоліки.

2.4. У разі виникнення аварій забезпечити негайне усунення всіх пошкоджень у мінімально короткі терміни.

2.5. Організувати цілодобове чергування відповідальних осіб із числа керівного складу ЦЗ з 1200 20 квітня до 1200 22 квітня 2019 року.

2.6. Забезпечити на підпорядкованих адміністративних територіях, установах та організаціях готовність інженерної техніки, яка планується для проведення аварійно-відновних робіт.

2.7. У разі загрози та при виникненні надзвичайних ситуацій негайно залучати необхідні аварійно-відновні сили і засоби для ліквідації їх наслідків.

2.8. На випадок припинення електропостачання виборчих дільниць, у взаємодії із власниками споруд, де вони розташовані, та місцевими службами енергопостачання, передбачити та забезпечити технічну можливість підключення автономних джерел енергоживлення, у разі їх залучення для цього.

2.9. Організувати взаємодію між силовими структурами, підрозділами ДСНС, службами ЦЗ, які розташовані на адміністративних (підвідомчих) територіях, на випадок виникнення надзвичайних ситуацій техногенного, природного та соціально-політичного характеру.

2.10. Уточнити склад оперативних груп і відповідальних на випадок виникнення надзвичайних ситуацій.

2.11. Протягом 18-19 квітня 2019 року організувати та провести на підпорядкованих адміністративних територіях, установах та організаціях просвітницьку роботу щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій і некласифікованих подій.

  1. Яворівському відділу поліції Головного управління Національної поліції у Львівській області (І.Муха):

3.1. Забезпечити громадський порядок на виборчих дільницях і місцях масового скупчення людей.

3.2. Забезпечити постійний та ефективний нагляд за дорожньою обстановкою, за необхідності, своєчасно обмежувати (зупиняти) рух транспорту на автодорогах і вулицях населених пунктів району.

3.3. Забезпечити відповідно до встановленого порядку оперативне інформування про ускладнення руху транспорту, несанкціоновані масові скупчення людей та порушення громадського порядку.

  1. Районній спеціалізованій медичній службі ЦЗ (М. Дмитрів):

4.1. Організувати чергування медичного персоналу та бригад швидкої медичної допомоги, забезпечити надання медичної допомоги на виборчих дільницях.

4.2. Залучити персонал і спеціалізовану техніку Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф (за погодженням) для забезпечення заходів, визначити місця їх розміщення, забезпечити готовність до реагування відповідно до призначення.

4.3. Забезпечити готовність медичних лікувальних закладів району до прийому і надання екстреної та невідкладної медичної допомоги, зокрема готовність до роботи автономних джерел електроживлення.

  1. Яворівському РЕМ ПрАТ “Львівобленерго” (П.Дида):

5.1. Перевірити стан системи енергопостачання на об’єктах, в яких розміщені виборчі дільниці, не допустити відключення та забезпечити їх стійке функціонування.

5.2. Забезпечити готовність до реагування підпорядкованих аварійних підрозділів, які залучаються до оперативного проведення відновних робіт у разі виникнення аварій на системах електропостачання.

  1. Яворівському відділенню ПАТ “Львівгаз” (А.Марков):

6.1. Перевірити стан газопостачання об’єктів, в яких розміщені виборчі дільниці.

6.2. Посилити контроль за безпекою роботи газового господарства та забезпечити стійке функціонування системи газопостачання.

6.3. Забезпечити готовність до реагування підпорядкованих аварійних підрозділів, які залучаються до оперативного проведення відновних робіт у разі виникнення аварій на системах газопостачання.

  1. РЦТ № 133 м.Яворів Львівської філії ПАТ “Укртелеком” (А.Грушко) забезпечити сталим і безперебійним зв’язком керівний склад району, виборчі дільниці та об’єкти забезпечення життєдіяльності населення.

 

  1. РВ ГУ ДСНС України у Львівській області (Р. Іванчишин):

8.1. До 19 квітня 2019 року завершити комісійні обстеження об’єктів, які надані окружним, міським, районним і дільничним виборчим комісіям, а також приміщень для голосування щодо забезпечення їх протипожежного стану, особливу увагу звернути на приміщення, де будуть зберігатися виборчі бюлетені та інша виборча документація.

8.2. Забезпечити оперативне реагування підпорядкованих сил і засобів до виконання завдань за призначенням, координацію дій служб ЦЗ у разі виникнення пожеж і при виконанні невідкладних аварійно-рятувальних робіт за наслідками надзвичайних ситуацій.

8.3. Своєчасно інформувати голову райдержадміністрації про всі випадки виникнення або загрозу виникнення надзвичайних ситуацій відповідно до встановленого порядку.

  1. Сектору з питань цивільного захисту райдержадміністрації:

9.1. Забезпечити координацію діяльності органів управління та сил цивільного захисту під час функціонування у режимі підвищеної готовності.

9.2. Забезпечити через чергового райдержадміністрації, під час проведення виборів Президента України аналіз, узагальнення та своєчасне доведення до керівництва району оперативної обстановки.

  1. Відповідальним виконавцям:

10.1. Надати в райдержадміністрацію письмово та електронною поштою (nsjavoriv@i.ua) графіки чергування посадових осіб із числа керівного складу цивільного захисту  до 11:00 год. 19 квітня 2019 року відповідні доповіді про готовність об’єктів та підпорядкованих органів управління і сил до дій за призначенням.

10.2. Про випадки порушення життєзабезпечення об’єктів, загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій і подій, що мають резонансний характер, негайно повідомляти відповідно до встановленого порядку:

– РВ Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Львівській області за телефонами (101);

– чергового райдержадміністрації телефон 2-12-54).

  1. Наказ довести до відповідальних виконавців у повному обсязі.
  2. Контроль за виконанням наказу покласти на першого заступника голови районної державної адміністрації Мамчура О.В.

 

Голова районної державної адміністрації,
керівник Яворівської районної ланки
територіальної підсистеми ЄДСЦЗ
Львівської області                                                     І.С.САМАРДАК 

 

 

Завізували:

Перший заступник голови
районної державної адміністрації                                     Олег Мамчур

 

Завідувач сектору
з питань цивільного захисту
районної державної адміністрації                                      Володимир Комар

(Всього переглядів - 83)