Тренінг з домедичної допомоги для старшокласників ЗЗСО м.Яворова

16 квітня 2019 року начальник відділу освіти Яворівської РДА Володимир Байда взяв участь у семінарі-тренінгу «Навчання першої домедичної допомоги», організованого завідувачем методичного кабінету Ольгою Фірчук та методистом Богданом Флисом для старшокласників Яворівської гімназії імені Осипа Маковея (директор Наталія Моржин), Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів №2 (директор Оксана Бамбурова) та скаутів Європи м. Яворова (керівник Олег Мальований).

Групою викладачів ВНКЗ ЛОР «Львівський інститут медсестринства та лабораторної медицини імені Андрея Крупинського»: кандидатом наук з державного управління Р.Неділько, викладачем вищої категорії І.Шведою, викладачем І категорії Н.Назар, викладачем ІІ категорії М. Гончаровим проведено комплексні практичні заняття, під час яких учні навчалися надавати першу медичну допомогу в повсякденному житті, користуватися медичними засобами, а також використовувати підручні засоби для того, щоб зупинити кровотечу і зробити всі необхідні дії для збереження життя собі або травмованому товаришу, тренувалися на манекені для серцево-легеневої реанімації, спостерігали за тим, як правильно надавати домедичну допомогу при гострому порушенні дихання, само- та взаємодопомогу при травмуванні чи ураженні.

Практичне заняття з домедичної допомоги проводилося з застосуванням теоретичних знань, які старшокласники отримали на уроках Захисту Вітчизни у названих освітніх закладах м. Яворова (учителі Світлак Я.Й, Гудошнікова Н.М., Лопачак М.Є.).

Вважаємо, що проведення просвітницької роботи з молоддю щодо надання першої медичної допомоги є вкрай важливим, оскільки застосування практичного інтерактивного навчання у вигляді тренінгів, з використанням наочного матеріалу, ілюстрованої лекції надає можливість отримати досвід, практичні навички, які можуть знадобитися в їхньому подальшому житті.

Оксана Майхер, методист методичного кабінету

(Всього переглядів - 131)