Відбулася нарада директорів ЗЗСО району

4 квітня 2019 року начальник відділу освіти Яворівської районної державної адміністрації Володимир Байда провід нараду з директорами закладів загальної середньої освіти району.

Питання «Інклюзивне навчання у сучасному освітньому просторі: основні підходи і бачення» висвітлила директор комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Яворівської районної ради Львівської області Надія Пелих. Увага присутніх зосереджувалася на важливості соціалізації дітей з особливими освітніми потребами в процесі їх навчання і виховання, ролі тісної співпраці керівників шкіл, працівників ІРЦ, батьків у пошуку шляхів її ефективності.

Про проведення щорічного Дня цивільного захисту в освітніх закладах району, навально-методичні рекомендації щодо об’єктових тренувань (ДЦЗ) йшлося у виступі майстра виробничого навчання курсів цивільного захисту Валерія Брусакова.

У нараді взяла участь начальник Яворівського відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області Марія Дудич, яка проінформувала учасників наради про наявність і розгляд звернень педагогічних працівників щодо несвоєчасного повернення страхових виплат та закликала підвищити ефективність роботи комісії соціального страхування з цього приводу. Також присутнім запропоновано перелік соціально-курортних закладів у розрізі медичної реабілітації для відшкодування втрат за надані застрахованим особам послуги із реабілітаційного лікування.

Заступник начальника відділу освіти Михайло Дорош загострив увагу директорів шкіл на дотриманні нормативних документів проведення ДПА у 2019 році, урочистостей вручення документів про освіту.

Начальник відділу освіти Володимир Байда поінформував учасників наради про надходження субвенції з державного бюджету на обладнання для початкової освіти Нової української школи на 2019 рік. Звісно, найкраще ситуацію, яка пов’язана зі створенням освітнього середовища, використання дидактики володіють учителі, які викладають у 1 класі НУШ, тому керівникам шкіл запропоновано змоніторити ситуацію на місцях і сформувати запити про потреби у дидактичних матеріалів на 2019-2020 навчальний рік, які  обов’язково будуть враховані при їх закупівлі.

Завершилася нарада нагородженням переможців шкільної спартакіади серед ЗЗСО І-ІІ ступенів. Пам’ятні кубки та грамоти відділу освіти Яворівської РДА отримали:

  • Оксана Мудрак, директор Дацьківської ЗОШ І-ІІ ступенів (І місце);
  • Ярослав Брошко, директор Свидницького НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ» (ІІ місце);
  • Марія Дроф’як, директор Черчицького НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів-ДНЗ».

 

Оксана Майхер, методист методичного кабінету

(Всього переглядів - 256)