Соціалізація дітей

19 лютого відбулась  дуже важлива зустріч, предметом якої було одне питання – соціалізація дітей, які майже все своє життя провели в дитячих будинках та інтернатних закладах, а нещодавно повернулися на виховання в біологічну сім’ю.

Звичайно, існують певні проблеми.

По-перше, батько сам виховує чотирьох дітей, мати повністю відсторонилася від виконання своїх батьківських обов’язків, і вже багато років невідомо, де вона перебуває і чим займається.

По-друге, не сприйняття громадою батька, який зважився на такий серйозний крок і забрав своїх дітей із закладів для самостійного виховання у сімейному колі. Його вчинку було багато різноманітних пояснень. І серед них рідко звучала така проста і логічна причина як батьківська любов та бажання створити справжню сім’ю для своїх діточок. Нехай навіть без мами.

По-третє, складна поведінка цих дітей у школі і не розуміння причин такої поведінки зі сторони батьків однокласників, а інколи і з боку самих вчителів.

Після певної дискусії стало зрозуміло, що не такий страшний вовк, як його малюють. Діти у школі знайшли підтримку та розуміння серед однокласників. Вчителі та, особливо, шкільний психолог розуміють природу цієї проблеми та бачать способи її вирішення. Представники сільської ради одностайно згідні, що дану сім’ю вцілому, як і дітей, кожну окремо, треба підтримувати і всіляко допомагати їм.
І лише завдяки спільним зусиллям усіх присутніх на цій зустрічі ми можемо очікувати на позитивний результат, і що ці діти виростить повноцінними членами нашого суспільства та цікавими особистостями.

В розмові взяли участь начальник відділу освіти Володимир Байда, капітан поліції Оксана Давид, директор центру соц служб СДМ Віталій Байда, Домажирський сільський голова Ігор Стойко, отець Тарас Мисяковський з Гарнізонного Храму свв. апп. Петра і Павла (Центр Опіки Сиріт), представник Львівської освітньої фундації Анна Решетник, директор Домажирської ЗОШ Богдан Горб‘як, завуч, психолог та вчителі даної школи, голова батьківського комітету пан Любомир, начальник відділу профілактики ССД Тарас Фульмес.

Олена Рис
Начальник служби у справах дітей

(Всього переглядів - 126)