Освітяни Яворівської громади не можуть і не хочуть перебувати осторонь

«Мало любити Україну до глибини душі, треба любити її до глибини своєї кишені»

Василь Тарновський

         Ще кілька місяців тому, наше суспільство і міжнародну спільноту турбували спільні проблеми: пандемія, коронавірус, вакцинація. 24 лютого 2022 року український народ став перед загрозою фізичного знищення, і тоді світ відводив нам декілька десятків годин для повної окупації, під назвою «спецоперація». У першому випадку світ об’єднався у боротьбі із страшною інфекцією, а друге згуртування усього людства у ХХІ столітті спричинила війна росії проти України, яка зайшла на нашу землю під псевдо-гаслами «денацифікація» та «демілітаризація».

У боротьбі із агресією в душі кожного із нас переплелися різні емоції: жах, сум від втрат, героїзм, патріотизм, незламність, волонтерство та меценатство… У сучасному, розвинутому суспільстві гегемоном та рушійною силою, совістю нації є освіта. Освітяни Яворівської громади не можуть і не хочуть перебувати осторонь жахливих подій і докладають максимум зусиль не лише для надання якісного супроводу освітнього процесу, але й своїми коштами долучаються до спільної справи, яка наближає день перемоги над ворогом.

17 березня 2022 року працівники шкіл нашої громади перерахували одноденний заробіток на рахунок ГО «Корміл» у розмірі 660 535 грн., заклади дошкільної освіти – 89 333  грн..

Впродовж березня-квітня 2022 року освітянами Яворівської громади зібрано готівкових коштів на суму 407 268 грн., для закупівлі:

  • автомобіля «Nissan X-trail» – 104 000 грн.;
  • автомобіля «Ford Ranger» – 184 845 грн.;
  • тепловізор – 41 400 грн.;
  • тапловізор – 22 720 грн.;
  • прилад нічного бачення – 7 620 грн.;
  • долучилися до придбання: квадрокоптера – 5 000 грн.,

тепловізора – 23 000 грн.

У зборі коштів взяли участь 29 ЗЗСО, 7 – ЗДО, відділ освіти ЯМР, ОТО «Профспілки працівників освіти і науки Яворівської, Новояворівської міських територіальних громад», КУ ЯМР «Центр професійного розвитку педагогічних працівників», Яворівський ЦДЮТ.

Протягом березня-квітня 2022 року працівники освітньої галузу зібрали 1 157 136 грн.

Уся перерахована техніка, продукти харчування, засоби гігієни – на початку травня були передані нашим воїнам, які воюють на південних теренах держави, волонтерами та посадовцями Яворівської міської ради, у тому числі за участю Ігоря Грабовського, Яворівського міського голови та Володимира Байди, начальника відділу освіти.

Поки триває війна освітяни Яворівської громади будуть і надалі підтримувати ЗСУ у боротьбі з російським агресором. СЛАВА УКРАЇНІ!!!

 

(Всього переглядів - 9)