Навчання з військової підготовки та домедичної допомоги

13 квітня 2022 р. на базі Наконечнянського ЗЗСО І-ІІІ ступенів проводились навчання з військової підготовки та домедичної допомоги. До навчань були залучені усі працівники нашого навчального закладу, працівники Наконечнянського ЗЗСО І-ІІ ступенів  ім.Героя України Романа Сеника та ЗДО с. Наконечне Перше. Навчання відбувалось за трьома етапами: перша домедична допомога, розбирання та збирання автомата, стрільба із пневматичної рушниці.

Завідуючою Яворівською підстанцією станції «Новояворівськ» КНП ЛОР ЛОЦ ЕМК МК Кізло Іванною Анатолієвною та фельдшером з медицини невідкладних станів пункту МК «Новояворівськ» Кисельовою Світланою Миколаївною було показано алгоритм проведення реанімаційних заходів, правила накладання медичних турнікетів різних типів та джгута, накладання пов’язок, тампонування ран. Медичні працівники детально розказали учасникам тренінгу про правила поведінки в червоній та жовтій зонах, про те, як визначати загальний стан потерпілого (пораненого), як правильно проводити іммобілізацію кінцівок в разі переломів чи мінно-вибухових травм. Кожен учасник мав можливість потренуватись у проведенні закритого масажу серця, штучного дихання чи накладанні турнікета.

Про правила збірки-розбірки автомата учасникам навчання розповів учитель предмету «Захист України» Лопачак Микола Євгенович. Педагог звернув увагу присутніх на правила безпечного поводження зі зброєю, наголосив на необхідність володіння навиками поводження зі стрілецькою зброєю в наш час. Учасники заняття активно взяли участь у стрільбі з пневматичної рушниці.

(Всього переглядів - 62)